EHBO Zwijndr cirkel EHBO

Volledige EHBO-cursus (Eerste Hulp Bij Ongelukken), inclusief reanimatie en EHAK

Met dit Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis ben je in staat op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen. Op je werk, op straat, maar ook thuis. Je leert bijvoorbeeld wat je moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt of als iemand zich bij het uitstappen uit de bus verstapt of in de rij bij de kassa in elkaar zakt.

In deze situaties is kennis van Eerste Hulp bij Ongelukken erg handig. De cursus is laagdrempelig en voor bijna iedereen, niet moeilijk om te leren en met deze EHBO-kennis kun je in allerlei situaties daadwerkelijk hulpverlenen! De cursus omvat Reanimatie volwassenen; Levensbedreigende letsels en ziektes; overige letsels en wonden; EHBO bij kinderen en reanimatie bij kinderen.

EHBO-vereniging Zwijndrecht organiseert bij voldoende deelname jaarlijks een volledige cursus EHBO. De cursus wordt gegeven op maandagavond(7 avonden van 19:00 – 22:00 uur en 1 avond examen) of op zaterdag( 3 zaterdagen les van 09:00 – 16:00 uur en 1 dagdeel examen).

Het examen vindt plaats op de laatste avond of zaterdagmorgen. Het examen wordt afgenomen door een afvaardiging van het Oranje Kruis. De kosten bedragen € 380,00. Dit is inclusief lesboek, materialen, lesgeld, koffie/thee, examengeld, certificering bij het Oranje Kruis en diploma (incl. pasje). De minimum leeftijd om deel te mogen nemen aan het examen is 15 jaar. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel(tot 70%) van de kosten. Klik hier voor het overzicht wat uw verzekeraar vergoed.

Het EHBO-diploma is 2 jaar geldig en kan worden verlengd wanneer de houder naar het oordeel van een daartoe bevoegde instructeur EHBO aan de gestelde eisen van de competentie voldoet.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@ehbozwijdrecht.nl of via het tabblad <Inschrijven>. Bij voldoende aanmeldingen starten wij de volgende cursus.

Wij starten de volgende cursus in februari 2024, iedere donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur, van 29-02-2024 tot 18-04-2024

EHBO Zwijndr cirkel reanimatie

Cursus Reanimatie en AED

Basiscursus Reanimatie met AED

Iedere maand wordt er een basiscursus Reanimatie met AED gegeven. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar: info@ehbozwijndrecht.nl; het tabblad <Inschrijven> of via de site van de reanimatiepartners van de Hartstichting De cursus wordt gegeven op een avond van 3 uur(19:00 – 22:00 uur) en kost €40,00. U ontvangt na uw aanmelding een factuur, wanneer deze is voldaan is uw aanmelding bevestigd. Wanneer u de cursus afgerond hebt, krijgt u een certificaat van de Hartstichting.

Herhalingscursus Reanimatie met AED

Iedere maand wordt er een herhalingscursus Reanimatie met AED gegeven. Wanneer u de beginnerscursus (al dan niet) via onze vereniging gevolgd heeft, kunt u uw vaardigheden op peil houden door een herhalingscursus te volgen. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar: info@ehbozwijndrecht.nl;het tabblad <Inschrijven> of via de site van de Hartstichting. De cursus wordt gegeven in 3 uur en kost €30,00. U ontvangt na uw aanmelding een factuur, wanneer deze is voldaan is uw aanmelding bevestigd.

Reanimatiecursus on-the-job

Informatie voor een cursus op maat kunt u opvragen via de email van de vereniging: ehbo.zwijndrecht@gmail.com

EHBO Zwijndr cirkel Stop bloeding

Cursus Stop de Bloeding

De cursus ‘Stop de bloeding – red een leven’ is de internationale standaard als het gaat om het herkennen van levensbedreigend bloedverlies en het stoppen van de bloeding door middel van drukken op de wond, het aanleggen van een tourniquet en/of het opstoppen van de wond.

De cursus is eind 2016 met toestemming verkregen uit de VS en bewerkt voor het Nederlandse publiek. Verspreiding vindt plaats via de Traumacentra (instructeurscursussen en basiscursussen) en via individuele instructeurs (basiscursussen). Ook bij vereniging EHBO Zwijndrecht is de cursus nu te volgen. In Nederland zijn er in 2 jaar tijd 6021 basiscursisten en 676 instructeurs opgeleid. Cursisten komen onder andere uit de EHBO en BHV-wereld, grote bedrijven, overheid, openbare instellingen, media, politie en brandweer. Tegelijkertijd wordt dit gedachtegoed bij (niet-medische) hulpverleners, EHBO-ers en BHV-ers onder de aandacht gebracht. U kunt zich ook voorbereiden. Kijk op de website www.stopdebloedingredeenleven.nl voor informatie.

De cursus wordt gegeven op een avond en duurt 2,5 uur. Voor deelname is geen voorkennis vereist. De kosten voor deze cursus bedragen € 50,00

ehak-img

Cursus EHAK

De deelcursus Eerste Hulp aan Kinderen is uitermate geschikt voor iedereen die zelf kinderen heeft of met kinderen werkt, bijvoorbeeld in de peuterspeelzaal. Handig als je weet hoe te handelen bij (kleine) ‘verdrietigheden’ bij kinderen!

Sinds enkele jaren omvat een basisopleiding EHBO ook de eerste hulp aan kinderen en baby’s. Naast specialistische reanimatie van kinderen en baby’s en het gebruik van de AED, komen hierbij ook allerlei basiszaken rond eerste hulpverlening ter sprake. Voor gastouders en medewerkers van kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang eist de overheid dat er parate kennis van de eerste hulp aanwezig is. Hiervoor wordt er bij EHBO vereniging Zwijndrecht de deelopleiding Eerste Hulp aan Kinderen gegeven. Deze opleiding duurt 10 uur. Uw ontvangt hiervoor een certificaat. Dit wordt door de overheid geaccepteerd.

Kosten:

EHAK met Oranje Kruis certificaat (ong. 10 uur)  €180,00

EHAK zonder Oranje Kruis certificaat (ong. 10 uur) € 150,00

EHAK- herhaling (1 x 4 uur, incl reanimatie) € 50,00

vraagteken

Cursus op maat

Wilt u voor uw vereniging of organisatie een cursus op maat dan kunt u contact opnemen via de mail op ehbo.zwijndrecht@gmail.com.

Na afronding van een maatwerk cursus ontvangt u een certificaat van EHBO Zwijndrecht.